POBA EU Desk – cjelovita asistencija pri korištenju fondova Europske unije


Podravska banka pruža savjetodavnu podršku svojim klijentima koji žele prijaviti projekte na neki od natječaja kojime povlače sredstva iz EU strukturnih fondova.

POBA EU Desk je osmišljen kako bi POBA svojim zainteresiranim klijentima – obrtnicima, poljoprivrednicima, malim i srednjim poduzetnicima te velikim tvrtkama, pružila stručno vodstvo kroz složeni natječajni postupak.

Podravska banka nudi potpunu podršku pri strukturiranju projekata za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Ukoliko klijent želi prijaviti svoj razvojni projekt na jedan od natječaja za povlačenje sredstava iz EU fondova, pratimo ga od početka do kraja - od pravovremenih informacija o otvorenim i očekivanim natječajima do izrade projektne prijave te stručnog i specijaliziranog savjetovanja kako poboljšati izglede na natječaju.

POBA EU Desk informira o:

 • svim otvorenim natječajima za EU fondove, kao i natječajima u najavi,
 • mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava iz EU fondova,
 • rokovima raspisivanja natječaja i kako se na njih prijaviti i dr.

POBA EU Desk prati klijenta kroz cijeli proces prijave na natječaje kroz:

 • analizu mogućnosti prijave klijenta za natječaje (prihvatljivost klijenta, konkretni natječaji na koje može aplicirati, očekivani rokovi raspisivanja natječaja, segmenti na kojima klijent može dodatno poraditi radi ostvarenja većeg broja bodova na natječaju),
 • izradu cjelovite projektne prijave za natječaj (informativno-tehnička pomoć u pripremi investicijskih studija), kao i
 • asistenciju u provedbi projekta:
  - izdavanje pisma namjere za dokazivanje zaokružene financijske konstrukcije u pojedinim EU natječajima prilikom predaje projektne prijave - obvezujuća i neobvezujuća, ovisno o zahtjevima natječaja,
  - otvaranje projektnog podračuna u skladu sa zahtjevima EU natječaja,
  - bankarske garancije, te
  - Izdavanje raznih potvrda vezanih za pojedini natječaj, na zahtjev klijenta.

Usluga je namjenjena poduzetnicima, bez obzira na kategorizaciju, a koji su prihvatljivi za prijavu na natječaje. To su klijenti dobrog boniteta koji novim ulaganjem (npr. u kupnju strojeva i sl.) žele povećati efikasnost poslovanja, uvesti nove proizvode, pridobiti nove kupce i sl. Svaka investicija koja donosi veći prihod i profitabilnost, s EU potporom će biti još isplativija za klijenta, ali ima i veće šanse za uspjeh na natječaju.

Informirajte se na:

eudesk@poba.hr

Poslovnice Podravske banke

Više o fondovima EU saznajte na: 

www.poba.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku.
Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Slažem se