Gotovinski krediti

Oblikuj svoj gotovinac!
ZATRAŽITE PONUDU

UVJETI

Visina kredita

 • od 1.000 do 30.000 eura u kunskoj protuvrijednosti
 • od 7.500,00 do 225.000 kuna

Kamatna stopa

Godišnja kamatna stopa na kredite u kunama uz valutnu klauzulu vezanu uz euro:

 • 6,40% fiksna uz rok otplate do 5 godina
 • 6,20% promjenjiva uz rok otplate preko 5 godina (6M NRS3 za EUR + 5,95%, 6M NRS3 za EUR na 1.1.2021. je iznosio 0,25%)

Godišnja kamatna stopa na kredite u kunama:

 • 6,90% fiksna uz rok otplate do 5 godina
 • 6,70% promjenjiva uz rok otplate preko 5 godina (6M NRS3 za HRK + 6,54%, 6M NRS3 za HRK na 1.1.2021. je iznosio 0,16%)

Naknada za obradu kredita

 • bez naknade

Rok otplate

 • od 13 do 120 mjeseca

Posebne pogodnosti

 • zamrznite otplatu do 6 mjeseci – omogućava vam privremeni prestanak vraćanja kredita na rok do 6 mjeseci u bilo kojem trenutku tijekom otplate kredita
 • rastegnite rok otplate do 18 mjeseci i smanjite ratu
 • dopunite kredit novim iznosom
 • fiksirajte kamatnu stopu

Krediti do 15.000 eura / 115.000 kuna odobravaju se uz osnovne instrumente osiguranja:

 • javnobilježnički potvrđena izjava o zapljeni primanja za svakog sudionika u kreditu
 • javnobilježnički potvrđena zadužnica

Za sve kredite preko 10 godina, neovisno o iznosu, obavezan je zalog na nekretnini.

     Krediti uz zalog nekretnine odobravaju se :

 • u iznosu do 90% procijenjene vrijednosti nekretnine (stan/kuća za stanovanje/odmor, upisana u zemljišne knjige, bez tereta), uz zasnivanje založnog prava na nekretnini uz policu osiguranja nekretnine od požara i drugih opasnosti vinkuliranu u korist Banke. Odnosi se na utržive nekretnine u gradovima  Zagreb, Rijeka i Split, Dubrovnik, Zadar, Šibenik i na atraktivnim turističkim lokacijama.
 • u iznosu do 80% procijenjene vrijednosti nekretnine (stan/kuća za stanovanje/odmor, upisana u zemljišne knjige, bez tereta), uz zasnivanje založnog prava na nekretnini uz policu osiguranja nekretnine od požara i drugih opasnosti vinkuliranu u korist Banke. Odnosi se na nekretnine u ostalim županijskim središtima .
 • u iznosu do 70% procijenjene vrijednosti nekretnine (stan/kuća za stanovanje/odmor, upisana u zemljišne knjige, bez tereta), uz zasnivanje založnog prava na nekretnini uz policu osiguranja nekretnine od požara i drugih opasnosti vinkuliranu u korist Banke. Odnosi se na  nekretnine na svim ostalim lokacijama

Reprezentativni primjer

Valuta kredita EUR HRK
Glavnica kredita 10.000,00 EUR 75.000,00 HRK
Rok otplate (godina) 7 7
Naknada Bez naknade Bez naknade
Iznos naknade za odobrenje kredita Bez naknade Bez naknade
Redovna kamatna stopa 6,20% 6,70%
Efektivna kamatna stopa (EKS) 6,43% 6,96%
Ukupan iznos kamate za razdoblje otplate 2.350,52 eura 19.150,56 kuna
Visina mjesečnog anuiteta 147,03 eura 1.120,84 kuna
Ukupan iznos za otplatu 12.350,52 eura 94.150,56 kuna
Trošak vođenja odobrenog kredita 120,00 kuna 120,00 kuna

Izračunajte mjesečnu otplatu po vašim uvjetima

Please enter value in format 100.00, This field is required
This field is required
This field is required

Web stranica Podravske banke koristi kolačiće. Njihova upotreba pomaže nam da malo više saznamo o vama. Primjerice, kako koristite našu web stranicu. Upotreba kolačića pomaže nam da Vama osiguramo što bolje korisničko iskustvo te unaprijedimo funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija o kolačićima te o načinu na koji ih možete onemogućiti posjetite stranicu - Zaštita privatnosti.

Upravljanje preferencama

Close

Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te se informacije mogu odnositi na vas, na vaše postavke, na vaš uređaj ili kako bi se web-lokacija učinila onako kako to očekujete. Informacije obično ne mogu vas izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva. Možete odabrati da ne dopuštaju neke vrste kolačića. Kliknite zaglavlja različitih kategorija da biste saznali više i promijenili naše zadane postavke. Međutim, trebali biste znati da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na web-lokaciji i uslugama koje možemo ponuditi.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

 • WordPress Obavezni
 • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.