3D Secure – program sigurne kupnje na internetu

SAZNAJTE VIŠE

Globalni platni sustavi Mastercard i Visa razvili su program za sigurnu internetsku kupnju (Mastercard ID Check™ i Visa Secure™) baziranu na 3D Secure modelu (eng. Three Domain Secure) pomoću kojeg se svaki korisnik kartice autenticira svom izdavatelju kartice i samim time potvrđuje svoje sudjelovanje u procesu online kupovine.

3D Secure je besplatna usluga za sigurnu online kupovinu Mastercard i/ili Visa karticama Podravske banke. Za korištenje ove usluge potrebno je prijaviti broj mobilnog telefona Podravskoj banci. Ako broj mobilnog telefona korisnika već postoji u sustavu banke i nije se u međuvremenu mijenjao, nije potrebna nikakva dodatna prijava.

Korisnici svih kartica POBA-e kod obavljanja internetskih transakcija će morati „potpisati“ transakciju sa dvije zaporke:

1) Tajna riječ – zaporka koju je za svakog klijenta odredila Banka. Ukoliko Vas Banka nije već informirala o Vašoj Tajnoj riječi, molimo da se javite u Info centar na broj 072 20 20 20 ili u bilo koju poslovnicu

2) Jednokratna SMS zaporka – zaporka koju Banka šalje klijentu SMS porukom kod svake internetske transakcije

Znači, Tajna riječ je uvijek ista, a Jednokratna SMS zaporka je kod svake internetske transakcije drugačija i klijent će ju dobiti u trenutku kupovine na internetu na svoj mobitel putem SMS poruke.

Proces plaćanja na internetu:

Nakon odabira željene robe ili usluga koje klijent planira kupiti, prelazi se na stranicu za plaćanje.

Na slijedećem koraku traži se unos Tajne riječi, a nakon nje se zahtijeva unos Jednokratne SMS zaporke koju će klijent primiti SMS porukom na broj mobitela.

Ukoliko su unesene Tajna riječ i Jednokratna SMS zaporka ispravne, Banka internetskom trgovcu potvrđuje autentičnost klijenta, odnosno internetska transakcija se odobrava.

Prikaz ekrana pogledajte u prilogu niže.

Informaciju o klijentovim zaporkama i broju telefona posjeduju samo klijent i Banka. Trgovac nema uvid ni u jedan od tih podataka.

U slučaju neuspješnih transakcija, odnosno pogrešnog unosa zaporki tri puta uzastopce, korištenje kartice za internetske transakcije će biti onemogućeno. Klijent se treba javiti u Info centar na broj 072 20 20 20 ili u poslovnicu Banke za deblokadu usluge plaćanja na internetu.

Web stranica Podravske banke koristi kolačiće. Njihova upotreba pomaže nam da malo više saznamo o vama. Primjerice, kako koristite našu web stranicu. Upotreba kolačića pomaže nam da Vama osiguramo što bolje korisničko iskustvo te unaprijedimo funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija o kolačićima te o načinu na koji ih možete onemogućiti posjetite stranicu - Zaštita privatnosti.

Upravljanje preferencama

Close

Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te se informacije mogu odnositi na vas, na vaše postavke, na vaš uređaj ili kako bi se web-lokacija učinila onako kako to očekujete. Informacije obično ne mogu vas izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva. Možete odabrati da ne dopuštaju neke vrste kolačića. Kliknite zaglavlja različitih kategorija da biste saznali više i promijenili naše zadane postavke. Međutim, trebali biste znati da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na web-lokaciji i uslugama koje možemo ponuditi.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.