Prekoračenje po tekućem računu građana

Brz način kako savladati nepredviđene troškove
ZATRAŽITE PONUDU

Glavna obilježja

 • Prihvaćeno prekoračenje po tekućem računu su raspoloživa novčana sredstva u kunama koja nadmašuju trenutačno stanje sredstava po tekućem računu kao i novčana sredstva za korištenje usluge podizanja gotovine s bankomata uz otplatu na više rata te kupnju uz plaćanje na rate i/ili odgodu.
 • Unutar odobrenog Prešutno prihvaćenog prekoračenja, vlasnik tekućeg računa može odabrati koji dio iznosa novčanih sredstava želi koristiti kao Prešutno prihvaćeno prekoračenje po tekućem računu i/ili Prešutno prihvaćeno prekoračenje po POBArate limitu.

 

PREŠUTNO PRIHVAĆENO PREKORAČENJE OBUHVAĆA SLJEDEĆE

a) raspoloživa novčana sredstva u kunama koja nadmašuju trenutačno stanje sredstava na tekućem računu (novi naziv: Prešutno prihvaćeno prekoračenje po tekućem računu)

b) raspoloživa novčana sredstva u kunama koja omogućavaju podizanje gotovine s bankomata na rate te kupnju uz plaćanje na rate i/ili uz odgodu plaćanja na ugovorenim prodajnim mjestima (novi naziv: Prešutno prihvaćeno prekoračenje po POBArate limitu).

 

PREDNOSTI

 • najjednostavniji model prekoračenja i najbrži kredit
 • brzo i lako do gotovine na bankomatima
 • sredstva su dostupna u svakom trenutku
 • bez jamaca, depozita, hipoteke, dokumentacije
 • bez dodatnih troškova javnog bilježnika

 

UVJETI

 • redovna primanja na tekući račun
 • maksimalan iznos prešutnog prekoračenja: do 3.981,68 EUR / 30.000 kn

 

Opis Kamatna stopa
Prešutno prihvaćeno prekoračenje kojim Banka stavlja na raspolaganje novčana sredstva (u kunama) koja nadmašuju trenutačno stanje sredstava na tekućem računu u kunama 4,08
Prešutno prihvaćeno prekoračenje – za uslugu koja omogućava podizanje gotovine s bankomata uz otplatu na više rata (POBAcash) te usluga koja omogućava kupnju uz plaćanje na rate i/ili uz odgodu plaćanja na ugovorenim prodajnim mjestima (POBAshop)
Opis Naknada
Mjesečna naknada na najviši iznos korištenih sredstava (u kunama) po tekućem računu koje Banka stavlja na raspolaganje i koja nadmašuju trenutačno stanje sredstava na tekućem računu u kunama (na više od devet dana u toku mjeseca korištenja prekoračenja po tekućem računu) bez naknade
Naknada na odobreni iznos prekoračenja po tekućem računu građana koje Banka stavlja na raspolaganje i koja nadmašuju trenutačno stanje sredstava na tekućem računu u kunama (Naknada se obračunava i naplaćuje prilikom prvog dogovora o visini navedenog prekoračenja po tekućem računu građana i prilikom obnove na idućih 12 mjeseci) 1,5% od iznosa, najmanje 3,32 EUR / 25,00 kn
jednokratno po odobrenju, prilikom
revidiranja ili promjene iznosa
prekoračenja

Naknade su prikazane prema fiksnom tečaju konverzije kune, kojeg je odredilo vijeće Europske unije, i iznosi 1 euro = 7,53450 kuna.

*S obzirom  na postupno ukidanje brenda Maestro od strane kartične kuće Mastercard, postojeće Maestro debitne kartice klijenata Podravske banke bit će postupno zamijenjene novim Mastercard debitnim karticama. Zamjena će se odvijati do kraja travnja 2024. godine do kada će svi klijenti zaprimiti nove kartice. Korištenje samih kartica i usluga Banke se ne mijenjaju te nove kartice imaju potpuno jednake funkcionalnosti kao i do sada. Usluga podizanja gotovog novca na bankomatu uz otplatu na rate (MaestroCash) i obročne kupnje na prodajnim mjestima bez kamata (MaestroShop), ostaje ista uz promjenu naziva. MaestroCash mijenja naziv u POBAcash, a MaestroShop u POBAshop. Svi postojeći korisnici i dalje nastavljaju koristiti usluge u skladu s dosadašnjim uvjetima.

Web stranica Podravske banke koristi kolačiće. Njihova upotreba pomaže nam da malo više saznamo o vama. Primjerice, kako koristite našu web stranicu. Upotreba kolačića pomaže nam da Vama osiguramo što bolje korisničko iskustvo te unaprijedimo funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija o kolačićima te o načinu na koji ih možete onemogućiti posjetite stranicu - Zaštita privatnosti.

Upravljanje preferencama

Close

Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te se informacije mogu odnositi na vas, na vaše postavke, na vaš uređaj ili kako bi se web-lokacija učinila onako kako to očekujete. Informacije obično ne mogu vas izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva. Možete odabrati da ne dopuštaju neke vrste kolačića. Kliknite zaglavlja različitih kategorija da biste saznali više i promijenili naše zadane postavke. Međutim, trebali biste znati da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na web-lokaciji i uslugama koje možemo ponuditi.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

 • WordPress Obavezni
 • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.