Mastercard®Standard kreditna kartica

Koristite Mastercard® pri svakodnevnoj kupnji!
ZATRAŽITE PONUDU
Sve kupnje Mastercard® karticama za građane iznad 66,36 EUR možete naknadno podijeliti na 6, 12, 18 ili 24 rate unutar tekućeg mjeseca u kojem je kupnja ostvarena.

Glavna obilježja

 • Omogućuje plaćanja roba i usluga na više od 18 milijuna prodajnih mjesta u Hrvatskoj i svijetu te podizanje gotovine na više od 530.000 bankomata u Hrvatskoj i svijetu.
 • Sve kupnje Mastercard® karticama za građane iznad 66,36 EURmožete naknadno podijeliti na 6, 12, 18 ili 24 rate unutar tekućeg mjeseca u kojem je kupnja ostvarena. Pogodnost podjele na rate mogu koristiti svi korisnici Mastercard® Standard i Gold kartica Podravske banke za čije korištenje ne treba ugovarati poseban limit niti potpisivati dodatnu dokumentaciju. Važno je napomenuti da ovu pogodnost možete koristiti pri kupnji od 66,36 EUR i više, na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj, bez obzira ima li Banka ugovorenu poslovnu suradnju ili ne. Transakcije se mogu podijeliti na rate isključivo u tekućem mjesecu u kojem je kupnja ostvarena i to pozivom u Info centar Banke na broj 072 20 20 20 ili osobno u poslovnici Banke. U svrhu identifikacije pripremite svoj OIB i zadnje četiri znamenke Vaše Mastercard® kartice koje ćete spomenuti djelatniku Banke. Ovisno o broju mjesečnih rata na koji ćete podijeliti transakciju, naplatit će se i naknada: 6 rata – 6%, 12 rata – 7%, 18 rata – 8%, 24 rate – 9%. Rate na naplatu dospijevaju prema ugovorenom modelu naplate (8., 15. ili 22. u mjesecu).
 • Mastercard® kartica može biti s odgodom kod koje se cjelokupni iznos potrošnje podmiruje naredni mjesec ili vezana na revolving kredit koji omogućava raspoređivanje troškova na nekoliko mjesečnih rata. Visinu mjesečne rate i pripadajuću kamatnu stopu bira klijent između četiri mogućnosti:
  • visina rate otplate kredita 5% – godišnja kamatna stopa 7,50%
  • visina rate otplate kredita 10% – godišnja kamatna stopa 7,50%
  • visina rate otplate kredita 20% – godišnja kamatna stopa 7,50%
  • visina rate otplate kredita 33% – godišnja kamatna stopa 7,50%
 • U cilju povećanja sigurnosti kartičnih transakcija, Mastercard® kartice izdane nakon 9. veljače 2019. imaju omogućenu beskontaktnu funkcionalnost. Za transakcije napravljene u Hrvatskoj do iznosa 40,00 EUR dovoljno je samo prisloniti karticu na EFTPOS terminal, a iznose transakcija preko 40,00 EUR potrebno je autorizirati PIN-om. To znači da se autorizacija transakcija Mastercard® karticom na EFTPOS terminalima više neće raditi vlastoručnim potpisom listića o potvrdi plaćanja (tzv. slipa) nego isključivo unosom PIN-a. Odnosi se i na transakcije u Hrvatskoj i u inozemstvu. 
 • Mastercard® kartica nudi opciju 3D secure funkcionalnost kod kupnje karticama na internetu. To je je funkcionalnost koju su uvele kartične sheme (VISA, Mastercard) kako bi se povećala sigurnost kupovine platnim karticama preko Interneta. 3D Secure standard omogućuje dodatnu provjeru identiteta korisnika kartice prilikom kupovine na Internetu. Prilikom provedbe svake transakcije kupnje Maestro, Mastercard i Visa karticama Podravske banke, kod internet trgovaca koji podržavaju 3D secure, za dodatnu provjeru identiteta korisnika koristit će se jednokratna 6 znamenkasta zaporka za autentifikaciju koja će klijentu biti dostavljena putem SMS poruke na mobilni uredaj.
 • Osnovni limit za korištenje kartice iznosi 15 transakcija odnosno 1.327,23 EUR dnevno na EFTPOS terminalima i bankomatima. Ukoliko imate većih potreba za raspolaganje svojim sredstvima, javite se u najbližu poslovnicu Banke i korigirajte svoje limite za korištenje kartice.

Prednosti beskontaktnog plaćanja:

 • kontrola je u rukama klijenta – kartica se ne predaje u ruke prodavatelju
 • brzina plaćanja onemogućuje prepoznavanje osobnih podataka
 • ne postoji mogućnost slučajnog plaćanja – kartica mora biti prislonjena uz uređaj kako bi se transakcija provela
 • jedna se kupnja ne može naplatiti više puta – ako se kartica i prisloni karticu više puta, transakcija će se provesti jedanput

Važno je napomenuti da se kod prvog korištenja Mastercard® kartice nakon njene aktivacije, prva transakcija radi isključivo umetanjem u EFTPOS terminal ili bankomat uz potvrdu PIN-om. Svaka naredna transakcija može se provesti beskontaktnim plaćanjem.

Revolving kredit je kredit koji se stalno obnavlja. Kako?

 • Korisnik Mastercard® kreditne kartice revolving kreditom dobiva na raspolaganje okvirni iznos (limit), koji se korištenjem kreditne kartice smanjuje, dok otplata kredita ponovo omogućuje daljnje korištenje kreditne kartice, do iznosa odobrenog limita.
 • Troškovi nastali korištenjem kartice u Hrvatskoj i inozemstvu podmiruju se mjesečnim terećenjem tekućeg računa, a obavijest o tome šalje se na adresu navedenu u Zahtjevu za kreditne proizvode građana, najkasnije 5. radni dan u mjesecu za prethodni mjesec.

Sve informacije o tome kako postati korisnik Mastercard® kreditne kartice potražite u Vama najbližoj poslovnici ili na broj Info centra 072 20 20 20.

Gubitak ili krađu kartice odmah prijavite na broj telefona 072 655 155 radnim danom ili od 0 do 24 sata na broj 01 307 8699.

Opći uvjeti za izdavanje i koristenje Mastercard®Standard i Gold kartica

Preuzmite pdf

Opće informacije – Mastercard® Standard Revolving 1.2.2024.

Preuzmite

Opće informacije – Mastercard®Standard Charge 1.2.2024.

Preuzmite pdf

Mastercard®Standard letak vrijedi od 1.2.2024.

Preuzmite

Web stranica Podravske banke koristi kolačiće. Njihova upotreba pomaže nam da malo više saznamo o vama. Primjerice, kako koristite našu web stranicu. Upotreba kolačića pomaže nam da Vama osiguramo što bolje korisničko iskustvo te unaprijedimo funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija o kolačićima te o načinu na koji ih možete onemogućiti posjetite stranicu - Zaštita privatnosti.

Upravljanje preferencama

Close

Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te se informacije mogu odnositi na vas, na vaše postavke, na vaš uređaj ili kako bi se web-lokacija učinila onako kako to očekujete. Informacije obično ne mogu vas izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva. Možete odabrati da ne dopuštaju neke vrste kolačića. Kliknite zaglavlja različitih kategorija da biste saznali više i promijenili naše zadane postavke. Međutim, trebali biste znati da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na web-lokaciji i uslugama koje možemo ponuditi.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

 • WordPress Obavezni
 • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.