POBAcash

Na našim bankomatima podignite gotovinu na rate
SAZNAJTE VIŠE
Podižite gotovinu na bankomatima Banke uz povrat na 3, 6, 9 i 12 mjesečnih rata bez kamata.
Opis Naknada
Podizanje gotovog novca debitnom karticom na bankomatu na 3 mjesečne rate 1,19% na podignuti iznos
Podizanje gotovog novca debitnom karticom na bankomatu na 6 mjesečne rate 2,06% na podignuti iznos
Podizanje gotovog novca debitnom karticom na bankomatu na 9 mjesečne rate 2,92% na podignuti iznos
Podizanje gotovog novca debitnom karticom na bankomatu na 12 mjesečne rate 3,79% na podignuti iznos
10 najčešćih pitanja o POBAcash-u

1. Što je POBAcash?

 • POBAcash je usluga Podravske banke koja korisnicima tekućeg računa omogućava podizanje gotovine na bankomatima Banke uz povrat na 3, 6, 9 i 12 mjesečnih rata bez kamata.

 

2. Tko može koristiti POBAcash uslugu?

 • POBAcash uslugu mogu koristiti svi vlasnici tekućih računa koji imaju ugovoren POBArate limit. Navedeni limit možete regulirati u bilo kojoj poslovnici Banke

 

3. Može li opunomoćenik tekućeg računa koristiti POBArate limit koji je odobren vlasniku limita?

 • Da, limit mogu koristiti opunomoćene osobe koje imaju debitnu Mastercard® debitnu karticu.

 

4. U kojem iznosu se odobrava Limit i na koji rok?

 • Iznos Limita određuje se za svakog klijenta pojedinačno. POBArate limit se odobrava u iznosu od najmanje 70,00 eura, a najviše do 4.000,00 eura.

 

5. Povećava li se raspoloživi iznos nakon svake redovne uplate?

 • Da, Limit se otplatom svake rate ili kompletnom prijevremenom uplatom oslobađa i povećava se raspoloživi iznos Limita.

 

6. Na koji se način može provjeriti iznos limita za rate koji mi je preostao za korištenje?

 • Navedeni iznos može se provjeriti putem POBAklik internet bankarstva, POBAgo aplikacije mobilnog bankarstva i u poslovnicama Banke.

 

7. Kako funkcionira POBAcash usluga na bankomatu?

 • Na bilo kojem POBA bankomatu u Hrvatskoj potrebno je samo odabrati opciju POBAcash, željeni broj rata (3, 6, 9 ili 12) te podići gotovinu. Na podignuti iznos gotovine ne naplaćuje se kamata, već samo jednokratna naknada koja ovisi o broju rata.

 

8. Kada se naplaćuje naknada za podizanje gotovine na bankomatu uz otplatu na rate i koliko ona iznosi?

 • Jednokratna naknada naplaćuje se od podignutog iznos odmah prilikom podizanja gotovine, a ovisi o odabranom broju rata: 3 rate – 1,19%, 6 rata – 2,06%, 9 rata – 2,92%, 12 rata – 3,79%.

 

9. Kada se otplaćuje prva rata za podignuti iznos na bankomatu?

 • • Podignuti iznos na bankomatu moguće je otplaćivati na 3, 6, 9 ili 12 jednakih rata s tim da će se prva rata naplatiti s tekućeg računa mjesec dana nakon datuma transakcije.

10. Što je eCash?

 • Usluga eCash istovjetna je usluzi POBAcash, odnosno isplati sredstava s POBArate limita u gotovini na bankomatu uz podjelu na rate te naplatu naknade u ovisnosti o broju rata. Usluga na digitalnim kanalima podrazumijeva prijenos sredstava s POBArate limita na tekući račun uz podjelu na rate te naplatu naknade u ovisnosti o broju rata.

*S obzirom  na postupno ukidanje brenda Maestro od strane kartične kuće Mastercard, postojeće Maestro debitne kartice klijenata Podravske banke bit će postupno zamijenjene novim Mastercard® debitnim karticama. Zamjena će se odvijati do kraja travnja 2024. godine do kada će svi klijenti zaprimiti nove kartice. Korištenje samih kartica i usluga Banke se ne mijenjaju te nove kartice imaju potpuno jednake funkcionalnosti kao i do sada. Usluga podizanja gotovog novca na bankomatu uz otplatu na rate (MaestroCash) i obročne kupnje na prodajnim mjestima bez kamata (MaestroShop), ostaje ista uz promjenu naziva. MaestroCash mijenja naziv u POBAcash, a MaestroShop u POBAshop. Svi postojeći korisnici i dalje nastavljaju koristiti usluge u skladu s dosadašnjim uvjetima.

Web stranica Podravske banke koristi kolačiće. Njihova upotreba pomaže nam da malo više saznamo o vama. Primjerice, kako koristite našu web stranicu. Upotreba kolačića pomaže nam da Vama osiguramo što bolje korisničko iskustvo te unaprijedimo funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija o kolačićima te o načinu na koji ih možete onemogućiti posjetite stranicu - Zaštita privatnosti.

Upravljanje preferencama

Close

Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te se informacije mogu odnositi na vas, na vaše postavke, na vaš uređaj ili kako bi se web-lokacija učinila onako kako to očekujete. Informacije obično ne mogu vas izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva. Možete odabrati da ne dopuštaju neke vrste kolačića. Kliknite zaglavlja različitih kategorija da biste saznali više i promijenili naše zadane postavke. Međutim, trebali biste znati da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na web-lokaciji i uslugama koje možemo ponuditi.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

 • WordPress Obavezni
 • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.