Energo stambeni kredit

Kredit za energetske potrebe Vaše nekretnine!
ZATRAŽITE PONUDU

Namjene

 • kupnja niskoenergetske stambene nekretnine energetskog razreda A+, A, B ili C
 • izgradnja, dogradnja, nadogradnja te dovršenje i održavanje niskoenergetske stambene nekretnine energetskog razreda A+, A, B ili C
 • povećanje energetske učinkovitosti na postojećim stambenim nekretninama (postavljanje termofasade, zamjena krovišta, ugradnja vanjske stolarije s izostaklom, zamjena sustava grijanja, kupnja i ugradnja sunčanih toplinskih pretvarača (kolektora) te ostale opreme za korištenje obnovljivih izvora energije i sl.)
 • refinanciranje postojećih kredita u drugim bankama kojima su kreditirane neke od navedenih namjena ili refinanciranje standardnih stambenih kredita u drugim bankama uz predočenje dokaza da kreditirana nekretnina pripada energetskom razredu A+, A, B ili C

Uvjeti korištenja

Iznos kredita

 • do 250.000 eura u kunskoj protuvrijednosti / do 2.000.000 kuna

Kamatna stopa 

 • Godišnja kamatna stopa na kredite u kunama:
  • Fiksna 3,15% uz rok otplate do 5 godina
  • Promjenjiva 3,31% uz rok otplate do 30 godina (6M NRS3 za HRK + 3,18%, 6M NRS3 za HRK na 1.7.2021. je iznosio 0,13%)
 • Godišnja kamatna stopa na kredite u kunama uz valutnu klauzulu vezanu uz euro:
  • Fiksna 3,00% uz rok otplate do 5 godina
  • Promjenjiva 3,07% uz rok otplate do 30 godina (6M NRS3 za EUR + 2,85%, 6M NRS3 za EUR na 1.7.2021. je iznosio 0,22%)

Naknade

 • 0,5% od iznosa kredita, najmanje 500,00, najviše 1.500,00 kuna (ne naplaćuje se kod kredita osiguranih zalogom stambene nekretnine)
 • bez naknade za refinanciranje postojećih stambenih kredita u drugim bankama

Posebne pogodnosti

 • mogućnost odobravanja kredita bez jamaca i depozita
 • mogućnost uvećanja kredita za troškove adaptacije kupljene nekretnine
 • korištenje odgode počeka do 6 mjeseci
 • isplata dijela kredita u gotovini

 

Krediti uz zalog nekretnine odobravaju se :

 • u iznosu do 100% procijenjene vrijednosti nekretnine (stan/kuća za stanovanje/odmor, upisana u zemljišne knjige, bez tereta), uz zasnivanje založnog prava na nekretnini uz policu osiguranja nekretnine od požara i drugih opasnosti vinkuliranu u korist Banke. Odnosi se na utržive nekretnine u gradovima  Zagreb, Rijeka i Split, Dubrovnik, Zadar, Šibenik i na atraktivnim turističkim lokacijama.
 • u iznosu do 90% procijenjene vrijednosti nekretnine (stan/kuća za stanovanje/odmor, upisana u zemljišne knjige, bez tereta), uz zasnivanje založnog prava na nekretnini uz policu osiguranja nekretnine od požara i drugih opasnosti vinkuliranu u korist Banke. Odnosi se na nekretnine u ostalim županijskim središtima .
 • u iznosu do 80% procijenjene vrijednosti nekretnine (stan/kuća za stanovanje/odmor, upisana u zemljišne knjige, bez tereta), uz zasnivanje založnog prava na nekretnini uz policu osiguranja nekretnine od požara i drugih opasnosti vinkuliranu u korist Banke. Odnosi se na nekretnine na svim ostalim lokacijama

Za sve kredite preko 10 godina, neovisno o iznosu, obavezan je zalog na nekretnini.

 

Reprezentativan primjer

Valuta kredita EUR HRK
Glavnica kredita 50.000,00 EUR 400.000,00 kuna
Rok otplate 20 20
Naknada bez naknade bez naknade
Iznos naknade za odobrenje kredite bez naknade bez naknade
Redovna kamatna stopa 3,07% 3,31%
Efektivna kamatna stopa (EKS) 3,12% 3,37%
Ukupan iznos kamate za razdoblje otplate 16.973,00 eura 147.434,00 kuna
Visina mjesečnog anuiteta 279,82 eura 2.281,00 kuna
Ukupan iznos za otplatu 66.973,00 eura 547.434,00 kuna
Trošak vođenja odobrenog kredita 120,00 kuna 120,00 kuna

Napomena

 • Za kredite s valutnom klauzulom u EUR iznos obveze po kreditu izračunava se na temelju tečaja HRK u odnosu prema EUR, radi čega je u budućnosti moguća promjena visine ukupne ugovorne obveze kao i anuiteta izraženog u kunama. Ukoliko je instrument osiguranja stambena nekretnina kredit se smatra stambenim potrošačkim kreditom i odobrava se bez naknade.

 

Izračunajte mjesečnu otplatu po vašim uvjetima

Please enter value in format 100.00, This field is required
This field is required
This field is required

Web stranica Podravske banke koristi kolačiće. Njihova upotreba pomaže nam da malo više saznamo o vama. Primjerice, kako koristite našu web stranicu. Upotreba kolačića pomaže nam da Vama osiguramo što bolje korisničko iskustvo te unaprijedimo funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija o kolačićima te o načinu na koji ih možete onemogućiti posjetite stranicu - Zaštita privatnosti.

Upravljanje preferencama

Close

Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te se informacije mogu odnositi na vas, na vaše postavke, na vaš uređaj ili kako bi se web-lokacija učinila onako kako to očekujete. Informacije obično ne mogu vas izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva. Možete odabrati da ne dopuštaju neke vrste kolačića. Kliknite zaglavlja različitih kategorija da biste saznali više i promijenili naše zadane postavke. Međutim, trebali biste znati da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na web-lokaciji i uslugama koje možemo ponuditi.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

 • WordPress Obavezni
 • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.