DEVIZNE GARANCIJE

ZATRAŽITE PONUDU

NOSTRO

Devizne garancije predstavljaju poseban instrument osiguranja plaćanja i izvršenja ugovorenih obveza između dužnika i korisnika garancije.

Prednosti

  • efikasan i siguran instrument plaćanja. Korisnik garancije će naplatiti svoja ugovorna potraživanja, ako ne od dužnika onda od banke koja je izdala deviznu garanciju.

Napomene

Nostro – temelj je sklopljen Ugovor o deviznoj garanciji između Banke i klijenta; poželjan je tekst garancije korisnika koji Banka putem SWIFTA-a prosljeđuje u inozemnu banku:

  • nostro garanciju izdaje Banka na zahtjev našeg klijenta u korist njegovog ino partnera, a garancija se prosljeđuje njegovoj banci
  • nostro garancija izdaje se po kreditnoj proceduri

 

LORO

Devizne garancije predstavljaju poseban instrument osiguranja plaćanja i izvršenja ugovorenih obveza između dužnika i korisnika garancije.

Prednosti

  • efikasan i siguran instrument plaćanja. Korisnik garancije će naplatiti svoja ugovorna potraživanja, ako ne od dužnika onda od banke koja je izdala deviznu garanciju.

Napomene

Banka zaprima otvorenu loro garanciju od inozemne banke i prosljeđuje loro garanciju korisniku:

  • loro garancije izdaje ino banka u korist našeg klijenta, što klijentu daje dodatnu sigurnost u naplati potraživanja

 

Web stranica Podravske banke koristi kolačiće. Njihova upotreba pomaže nam da malo više saznamo o vama. Primjerice, kako koristite našu web stranicu. Upotreba kolačića pomaže nam da Vama osiguramo što bolje korisničko iskustvo te unaprijedimo funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija o kolačićima te o načinu na koji ih možete onemogućiti posjetite stranicu - Zaštita privatnosti.

Upravljanje preferencama

Close

Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te se informacije mogu odnositi na vas, na vaše postavke, na vaš uređaj ili kako bi se web-lokacija učinila onako kako to očekujete. Informacije obično ne mogu vas izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva. Možete odabrati da ne dopuštaju neke vrste kolačića. Kliknite zaglavlja različitih kategorija da biste saznali više i promijenili naše zadane postavke. Međutim, trebali biste znati da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na web-lokaciji i uslugama koje možemo ponuditi.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.