MasterCard Standard


Omogućuje plaćanja roba i usluga na više od 18 milijuna prodajnih mjesta u Hrvatskoj i svijetu te podizanje gotovine na više od 530.000 bankomata u Hrvatskoj i svijetu. 

Sve kupnje Mastercard® karticama za građane iznad 500 kn možete naknadno podijeliti na 6, 12, 18 ili 24 rate unutar tekućeg mjeseca u kojem je kupnja ostvarena. Pogodnost podjele na rate mogu koristiti svi korisnici Mastercard® Standard i Gold kartica Podravske banke za čije korištenje ne treba ugovarati poseban limit niti potpisivati dodatnu dokumentaciju. Važno je napomenuti da ovu pogodnost možete koristiti pri kupnji od 500 kuna i više, na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj, bez obzira ima li Banka ugovorenu poslovnu suradnju ili ne. Transakcije se mogu podijeliti na rate isključivo u tekućem mjesecu u kojem je kupnja ostvarena i to pozivom u Info centar Banke na broj 072 20 20 20 ili osobno u poslovnici Banke. U svrhu identifikacije pripremite svoj OIB i zadnje četiri znamenke Vaše Mastercard® kartice koje ćete spomenuti djelatniku Banke. Ovisno o broju mjesečnih rata na koji ćete podijeliti transakciju, naplatit će se i naknada: 6 rata – 6%, 12 rata – 7%, 18 rata – 8%, 24 rate – 9%. Rate na naplatu dospijevaju prema ugovorenom modelu naplate (8., 15. ili 22. u mjesecu).

Mastercard® kartica može biti s odgodom kod koje se cjelokupni iznos potrošnje podmiruje naredni mjesec ili vezana na revolving kredit koji omogućava raspoređivanje troškova na nekoliko mjesečnih rata. Visinu mjesečne rate i pripadajuću kamatnu stopu bira klijent između četiri mogućnosti:

  • visina rate otplate kredita 5% - godišnja kamatna stopa 8,54%
  • visina rate otplate kredita 10% - godišnja kamatna stopa 8,54%
  • visina rate otplate kredita 20% - godišnja kamatna stopa 8,54%
  • visina rate otplate kredita 33% - godišnja kamatna stopa 8,54%

Revolving kredit je kredit koji se stalno obnavlja. Kako?

Korisnik MasterCard kreditne kartice revolving kreditom dobiva na raspolaganje okvirni iznos (limit), koji se korištenjem kreditne kartice smanjuje, dok otplata kredita ponovo omogućuje daljnje korištenje kreditne kartice, do iznosa odobrenog limita.

Troškovi nastali korištenjem kartice u Hrvatskoj i inozemstvu podmiruju se mjesečnim terećenjem tekućeg računa, a obavijest o tome šalje se na adresu navedenu u Zahtjevu za kreditne proizvode građana, najkasnije 5. radni dan u mjesecu za prethodni mjesec.

Gubitak ili krađu kartice odmah prijavite na broj telefona 072 655 155 radnim danom ili od 0 do 24 sata na broj 072 600 699.

Obrazac za skinuti:

www.poba.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku.
Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Slažem se