• Američki san srpanj 2018

Mastercard kartice od sada uz beskontaktnu potvrdu transakcija


U cilju povećanja sigurnosti kartičnih transakcija, Mastercard kartice izdane nakon 9. veljače 2019. imaju omogućenu beskontaktnu funkcionalnost. Za transakcije napravljene u Hrvatskoj do iznosa 100 kn dovoljno je samo prisloniti karticu na EFTPOS terminal, a iznose transakcija preko 100 kn potrebno je autorizirati PIN-om. To znači da se autorizacija transakcija Mastercard karticom na EFTPOS terminalima više neće raditi vlastoručnim potpisom listića o potvrdi plaćanja (tzv. slipa) nego isključivo unosom PIN-a. Odnosi se i na transakcije u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Prednosti beskontaktnog plaćanja:
kontrola je u rukama klijenta – kartica se ne predaje u ruke prodavatelju
- brzina plaćanja onemogućuje prepoznavanje osobnih podataka
- ne postoji mogućnost slučajnog plaćanja - kartica mora biti prislonjena uz uređaj kako bi se transakcija provela
- jedna se kupnja ne može naplatiti više puta – ako se kartica i prisloni karticu više puta, transakcija će se provesti jedanput. 

Važno je napomenuti da se kod prvog korištenja Mastercard kartice nakon njene aktivacije, prva transakcija radi isključivo umetanjem u EFTPOS terminal ili bankomat uz potvrdu PIN-om. Svaka naredna transakcija može se provesti beskontaktnim plaćanjem.

 

Opći uvjeti za korištenje Mastercard kartice

www.poba.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku.
Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Slažem se