Obavijest o nacionalnoj referentnoj kamatnoj stopi (NRS)


Banka u kreditnom poslovanju sa fizičkim osobama - potrošačima, kao parametar za određivanje visine varijabilnog dijela promjenjive kamatne stope primjenjuje „Nacionalnu referntnu stopu prosječnog troška financiranja hrvatskog bankovnog sektora – NRS”. Nacionalna referentna stopa prosječnog troška financiranja hrvatskog bankovnog sektora - NRS predstavlja prosječni trošak izvora sredstava hrvatskog bankovnog sektora (banaka i štednih banaka), s obzirom na određeni protekli period, vrstu izvora i relevantnu valutu, odnosno NRS je prosječna kamata koju bankovni sektor plaća kako bi pribavio sredstva potrebna za kreditno poslovanje

Do 31.12.2017. Banka primjenjuje tromjesečni NRS3 (3M NRS3) za HRK za kredite odobrene u kunama, 3M NRS3 za EUR za kredite odobrene u kunama uz valutnu klauzulu i 3M NRS3 za USD za kredite odobrene u kunama uz valutnu klauzulu.

Od 1.1.2018. Banka primjenjuje šestomjesečni NRS3 (6M NRS3) za HRK za kredite odobrene u kunama, 6M NRS3 za EUR za kredite odobrene u kunama uz valutnu klauzulu i 6M NRS3 za USD za kredite odobrene u kunama uz valutnu klauzulu

Promjena kamatnih stopa vezanih uz referentnu kamatnu stopu na kredite obavlja se svakih 6 mjeseci. Na temelju redovitog godišnjeg usklađivanja, promijenjene kamatne stope Podravska banka d.d. primjenjuje počevši od 1. siječnja i 1. srpnja svake godine.

Nacionalne referentne stope izračunava i javno objavljuje Hrvatska udruga banaka (HUB) na temelju javno objavljenih podataka Hrvatske narodne banke. Podravska banka d.d. ne utječe na visinu, buduća kretanja kao ni eventualne posljedice promjene NRS-a.

Nacionalne referentne stope i metodologija izračuna dostupne su na internetskoj stranici HUB-a (www.hub.hr). 

Vrijednosti 3M i 6M NRS3 izračunate i objavljene od strane Hrvatske udruge banaka, važeće od 01.01.2018 su:

3M NRS3 za HRK 0,59%
3M NRS3 za EUR 0,84%
3M NRS3 za USD 0,51%
6M NRS3 za HRK 0,63%
6M NRS3 za EUR 0,92%
6M NRS3 za USD 0,52%

Navedeni iznosi 3M i 6M NRS3 primjenjuju se od 1.1. do 30.6.2018.

www.poba.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku.
Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Slažem se